Muka Depan Salindah

Klik sini untuk Examo

Klik sini untuk Biolac

 

Laman Utama

Laman Utama
Facebook
Download
Promosi
   

Salindah

Kelebihan

Cara Guna

Harga

Testimoni
    

Pesan Barang

Pesan Barang

     

Hubungi / Kami

Hubungi Kami
Wakil-Wakil
Terma dan Syarat

 

 

Salindah.com Administrators.

Hubungi kami

 

Kak Sue

En Ib

 

SMS/Whatsapp:

013-2240390

Facebook, Email

 

(Sila baca keseluruhan website ini sebelum membuat pertanyaan, kerana kebanyakan persoalan telah sedia dijawab)

 

    

Salindah.com

 

Produk ini telah terkenal keselamatannya dan keberkesanannya. Testimoni di bawah adalah sebagai panduan sahaja. Pengambilan Salindah adalah sebagai satu usaha puan. Tidak semestinya semua pengguna mengalami kesan yang sama seperti di bawah ini. Kami berharap pengambilan Salindah memberikan manfaat kepada puan, insya-Allah. Oleh kerana terlalu banyak testimoni, kini kami tidak lagi mengemaskini laman ini. Anda boleh membaca testimoni-testimoni terkini di laman Facebook kami.

 

Pn. Rufida, Subang

 

Saya telah menggunakan Salindah sejak anak pertama lagi (set lepas bersalin). Untuk anak ke-2 dan ke-3 saya telah mengambil set lengkap Salindah. Saya dapati lebih mudah bersalin anak ke-2 dan ke-3 berbanding anak pertama walaupun anak pertama 3.29kg, anak kedua lelaki 3.76kg dan anak ketiga lelaki 3.79kg, alhamdulillah. Salindah tidak panas dan tidak menggangu pengeluaran susu badan. Anak juga tidak mengalami masalah cirit birit. Saya kurang alah, kurang mengalami bengkak kaki dan urat. Saya menyarankan ibu mengandung mencuba Salindah dari peringkat awal bersalin hingga selepas bersalin kerana ia banyak membantu dalam proses kehamilan dan semasa berpantang.

Pn. Haslinda, Sabah. 019-8221782

Saya menggunakan set lengkap Salindah untuk kedua-dua anak saya Qaseh Aliya dan Qamil Asyraff. Selain daripada mudah bersalin, proses kelahiran anak pun cepat. Dari segi kesihatan saya sendiri sepanjang hamil, alhamdulillah saya mampu dan bertenaga memandu kereta yang adakalanya terpaksa berulang alik dari rumah (Daerah Kota Belud) ke tempat kerja (Daerah Ranau) yang mengambil masa 2 jam dan terpaksa melalui jalan berbukit-bukau dan Gunung Kinabalu itu sendiri. Dari segi khasiat salindah utk anak itu sendiri, perkembangan minda dan pertumbuhan kembang badan anak saya pun cepat. Cuba bayangkan anak perempuan saya sekecil setahun 10 bulan sekarang dah boleh membantu mamanya menjemur kain bersama-sama dan dah boleh menyanyi lagu 1 Malaysia. Pendek kata I love Salindah...

Puan Mariyanti, Terengganu. yanti7070@gmail.com
Saya ibu kepada 3 orang anak berusia 9,6 dan 3 tahun. Saya mengambil produk salindah ketika mengandung ketiga-tiga anak saya. Alhamdulillah saya tidak mengalami sebarang alahan dan cergas sepanjang kehamilan. Proses kelahiran juga mudah dan tidak mengambil masa yang panjang. Anak-anak juga jarang demam dan jika demam sekalipun mereka tetap aktif. Mereka juga cepat belajar, ini terbukti anak sulung dan anak kedua dapat membaca buku dan Al-Quran dengan baik sejak di tadika lagi dan mereka telah pun khatam Al-Quran. Sekarang saya memberi ketiga-tiga anak saya Examo dan anak yang sulung diberi MATSA juga. Terima kasih kerana memperkenalkan produk yg berkualiti. Beri respons anda kepada testimoni ini.

Puan Diana, Kajang
Assalamualaikum. Pertama sekali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan tahniah kepada pihak SALINDAH kerana telah menghasilkan produk yang telah membantu begitu ramai para ibu menikmati saat kehamilan yang manis dan anak-anak yang pintar dan sihat. Saya telah mengambil SALINDAH pada kehamilan yang pertama seawal kandungan 3 bulan setelah melihat rakan-rakan wanita sepejabat yang melahirkan anak-anak yang cerdik dan sihat dengan mudah. Atas nasihat kawan-kawan, saya mengamalkan set hamil SALINDAH. Walaupun saya tidak melahirkan anak yang sulung secara normal (terpaksa dibedah kerana tali pusat membelit leher bayi), saya tidak mengalami alahan yang teruk dan kekal aktif sehingga ke akhir tempoh kehamilan. Sewaktu menunggu di bilik bersalinpun, saya masih mampu menahan kesakitan tanpa perlu mengambil sebarang ubat penahan. Alhamdulillah, walaupun terpaksa dibedah bayi yang saya lahirkan sihat dengan berat 3.18kg. Doktor sendiri memuji kulit bayi saya yang putih bersih (sedangkan kami ibu dan ayahnya berkulit gelap) tanpa sebarang kerak dan matanya yang hitam bersinar seperti kanak-kanak yang bijak. Jururawat dan ibu saya yang memandikan anak saya juga terperanjat apabila mengatakan tulang anak saya kuat dan mampu berdiri (diampu) walaupun belumpun seminggu usianya. Perkembangan anak saya juga amat positif, dia seorang yang cepat belajar, ceria, aktif, bijak dan sihat. Kini saya memberikan EXAMO kepada anak saya semenjak usianya 1 tahun. Kini anak saya telah berusia 2 tahun 9 bulan dan saya sedang hamil anak yang kedua dan kini berusia 9 minggu. Suami saya sudah tidak sabar untuk mendapatkan SALINDAH untuk anak kami yang kedua. Saya juga pastinya tidak sabar untuk menikmati saat kehamilan yang indah bersama SALINDAH. Sudah tentu kita sebagai umat Islam akan berpegang kepada usaha, doa dan tawakal. Amalan sepanjang kehamilan dan cara pembentukan semasa membesar perlulah mengikut ajaran Islam untuk melahirkan anak yang bijak dan baik sahsiahnya. Nasihat saya kepada ibu-ibu yang belum pernah mengambil SALINDAH dan bercadang untuk mengambilnya, ambillah SALINDAH dengan rasa yakin disamping berdoa kepada ALLAH dipermudahkan segala-galanya. Terima kasih. Beri respons anda kepada testimoni ini.

Puan Alyza, Kuala Lumpur
Alhamdulillah setelah menunggu selama 5 tahun saya telah hamil anak pertama dan dari awal kehamilan saya telah mengambil set kehamilan SALINDAH sehingga selamat melahirkan anak (3.5kg) dengan mudah kini anak saya berusia 1 tahun 3 bulan dan kepintaran, kecerdasan dan perkembangannya sangat membanggakan saya dan keluarga. Anak saya juga sihat jarang terkena deman atau selsema walaupun tiada pantang yang diamalkan. Saya amat bersyukur kini saya telah disahkan hamil anak kedua dan saya akan terus menggunakan produk SALINDAH untuk memastikan saya terus mendapat kebaikan dan manafaat untuk anak saya kelak.
Terima kasih SALINDAH.

Puan Tini, Terengganu, tini_fad@yahoo.com
sekarang saya pregnant anak sulong dan kandungan saya 38minggu.lagi 2minggu saya akan melahirkan anak ini.alhamdullah sepanjang tempoh saya mengandung ini,saya tidak mengalami sebarang masalah. saya makan salindah dari B1-B5 sekarang in..produk ini amat bagus.

Puan Norazilah, Johor, zuhaizila@yahoo.com.my
Pada tahun 2007 saya telah melahirkan anak SALINDAH saya dan kini berusia 3 tahun lebih, anak saya sangat petah bercakap, senang faham dan yang paling menggembirakan saya dia telah menghafal kebanyakan surah-surah lazim, ayat kursi dan sebahagian surah yasin. Kecerdasan otak dan iq sungguh membanggakan. Walau bagaimanapun kita tidak boleh bergantung harap kepada SALINDAH sahaja, sewaktu hamil saya mengamalkan membaca al-quran dan setiap malam saya membaca surah yassin dan setiap ayat yang akhirnya ada perkatan 'mubin' saya akan berdoa untuk bayi dalam kandungan. Kepada ibu-ibu dan bakal ibu berdoalah dan mohonlah kepada ALLAH dengan apa cara sekalipun kerana doa ibu paling mustajab untuk anak.

Puan Zainani, Kuala Lumpur, NANIEE4001@GMAIL.COM
SEMASA MENGANDUNG SAYA MENGAMALKAN SET SALINDA. ANAK SAYA SEHAT,PINTAR DAN KULIT HALUS SEHINGGA SEKARANG SAYA MENGAMALKAN ALPAN DAN ASMAKUR. JIKA ANAK DEMAM DIA AKAN TERUS SEMBUH .ALHAMDULILAH PRODUK ERA EDAR SANGAT MENAKJUBKAN.

Puan Afwan, Pahang
Sangat2 berpuas hati dengan Salindah...!!!terima kasih banyak2...saya menggunakan salindah semasa mengandungkan anak pertama...sangat teruja melihat perkembangan anak yang sudah pun berumur 2 thn.sangat petah dan cepat belajar..kini saya mengandung anak yg kedua, dan xsabar menunggu usia kandungan 3 bln untuk menggunakan produk Salindah..

Puan Faridah, Kedah
anak sulong sy x gunakan salindah..... proses bersalin teramat lama dan sakit start bukaan 3. anak kedua sy guna salindah dan ianya berbeza sgt, bukaan 6 pun blum rs sakit, bila sakit meneran ja cepat proses tu. skrang dah 7 bln ngandung anak ke tiga... sy trus gunakan salindah....insyaallah hrp dipermudahkan proses bersalin nnt.

Puan Zaliha, Penang, zaliha_elias@yahoo.com, 012-4367886
kakak saudara sy menggunakan salindah di awal kehamilan sehingga bersalin,alhamdulilah dia senang bersalin dn paling penting anaknya blh berjalan di usia 7bln ,hyperaktif ,bijak,jarang demam,batuk,dn selsema.semasa berpantang dia jg mgambil salindah,alhamdulilah,dia sht dan cergas.

Puan Anna, Labuan, anna.mariana09@gmail.com
Saya telah mencuba produk ini ketika mengandungkan anak yang ke tiga. Perbezaan yang ketara pada anak saya berbanding pertama dan kedua.. tahap iq nya sangat memberangsangkan. Malah anak saya yang ketiga ini amat petah bercakap seawal usia 2 tahun. Kini anak saya berusia lima tahun, dan dia telah mendapat keputusan yang agak baik di sekolah tadika dengan mendapat tempat ke dua di dalam kelas. Tahun ini dia bercita2 ingin mendapat tempat pertama, Insya Allah... mudahan kecerdikannya kekal hingga dewasa kelak...

Puan Salmah, Sarawak, sayangshalmah@yahoo.com, 013-8174716
Saya melahirkan anak sulung pada 31 Januari 2011 yang lalu, dan sekarang alhamdulilah telah selamat menempuh tempoh berpantang selama 40 hari.Hatta, pada saat menulis testimoni ini, saya masih makan L12(produk salindah). Sepanjang tempoh mengandung, saya tidak mengalami sebarang alahan sehinggalah saat hendak melahirkan anak. Kesakitan selama setengah hari yang dilalui semasa di hospital dihadapi dengan tenang. Selepas setengah jam keluar dari bilik bersalin, saya boleh bergerak dan masih kekal cergas. Saya sendiri tidak mempercayai apa yang saya lalui ini kerana rata-rata kawan yang selalu dikunjungi di wad bersalin selalu kepenatan sehingga mereka perlu tidur 3-4 jam selepas bersalin. Saya sarankan ibu-ibu yang mengandung, ambillah salindah untuk kebaikan anda dan bayi anda. Saya sudah rasai kehebatan produk ini. Terima kasih salindah!

Puan Afnida, Kedah, afnida_anaur@yahoo.com
Allhamdulillah saya ditemukan dengan Salindah sejak sebelum kahwin lagi..Ibu saya beriaya-iya menyuruh saya menggunakan produk Salindah bila saya hamil. Jadi sewaktu kehamilan anak pertama saya mula menggunakan Salindah, alhmdulillah saya boleh bersalin normal walaupun Dr hanya memberi peluang untuk mencuba kerana saya bersaiz kecil dan dikatakan sukar untuk bersalin normal...anak saya hanya 2.2kg masa bersalin. Walaupun kecil dia sangat aktif dan kini dia sudah berusia 1thn 4bln dan mempunyai brat 10kg. IQ nya juga baik mudah memahami apa yang kita cakap sejak berusia 8bulan. Alhamdulilah anak saya juga jarang demam dan sakit...saya tidak pernah mengambil suntikan imunisasi seperti yang ditetapkan (kecuali BCG), kerana saya mendapat maklumat bahawa sistem imunisasi anak akan lemah jika kita mengambil suntikan tersebut. Selain Salindah, saya juga menggunakan growell dan susu Biolec untuk tumbesaran si kecil saya.

Puan Zurina, Pahang, salmah.ahmad73@gmail.com, 019-9889615
saya telah mengenali salindah hampir 18 tahun.saya menggunakan salindah dari anak pertama hingga kini sedang mengandungkan anak yg keempat.saya melalui proses kehamilan & kelahiran yg mudah & normal.anak2 saya dilahirkan dengan berat 2.1kg,2.5kg & 2.9kg alhamdulillah semuanya membesar dengan cergas & cerdas..... ramai teman2 yg menegur anak2 saya memiliki kulit yg cantik,halus & gebu......ketika saya melahirkan anak saya yg ke 2 ibu mertua saya terkejut sesampai saja di hospital jam 8.30pm pada jumaat 09.04.04 x sampai 1 jam saya telah melahir putri saya yg kedua yg di beri nama sakinah.dan sekarang saya telah meneruskan kebaikkan salindah dengan susu bio-lac examo kids...... kepada bakal ibu manfaatkanlah salindah sebagai inisetif agar dapat mengharugi kehamilan & kelahiran dengan mudah , biar seribu produk yg datang saya tetap dengan salindah.dan kini saya sedang menunggu saat kelahiran anak saya yg keempat pada bln april 2011 insyaallah.
TERIMA KASIH SALINDAH TIADA YG SERUPA DENGANYA.

Puan Zuraida, Selangor, zamrizuraidah@yahoo.com
saya bangga menggunakan produk salindah....anak saya juga sangat cergas dan mudah memahami....tulang anak saya saya juga kuat..dia mula meniarap ketika umur 3 bulan dn berjalan ketika umur 10 bulan..semasa saya mengandungkan anak pertama kami saya juga sangat cergas dan bertenaga..dan saya sentiasa sokong produk salindah.

Puan Norizan, Sarawak, akaejan@gmail.com
Alhamdullilah syukur ke hadrat Ilahi dgn kurnia-Nya saya telah selamat melahirkan anak lelaki yang kedua pada 27 Julai 2010,(3.2kg) yang lalu.Saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada produk Salindah kerana Salindah telah banyak menolong saya sepanjang waktu kehamilan dah dalam tempoh berpantang saya sentiasa kekal cergas dan sihat sehingga kini. Anak saya kini berusia 5 bulan,memiliki kulit yang putih dan gebu,sihat,tulang yang kuat dan tidak banyak meragam. Insyallah,sekiranya ada rezeki lagi pada tahun hadapan,saya akan terus menggunakan Produk Salindah ini. Terima Kasih Salindah!!!

Puan Lia, Klang
Saya sedang mengandung anak ke-3..semasa mengandung anak ke-2 saya telah menggunakan Set Lengkap Salindah yg telah di beli di Klinik di Pelabuhan Klang..Komen saya..produk ini sgt2 bagus..saya dpt rasakan yg saya amat mudah bersalin walaupun anak saya terbelit tali pusat,sekejap jer..suami,jururawat dan doktor telah menjadi saksi..alhamdulillah..anak saya ini sgt bijak dan aktif..saya akan terus menggunakan produk ini..Terima Kasih..

Puan Norhana Ab Samad, Springhill, Port Dickson
Saya menggunakan Salindah mulai dari anak pertama hingga kini sedang mengandungkan anak keempat. Saya melalui proses kehamilan dan kelahiran yang menyenangkan dan normal walaupun anak-anak saya lahir dengan berat badan 3.1kg, 3.9kg dan 3.6 kg. Alhamdulillah kesemuanya lahir dan membesar sebagai anak-anak yang comel, sihat dan mempunyai tahap IQ yang boleh dibanggakan. Kesemua mereka saya beri Examo mulai umur 1 tahun ke atas dan mereka boleh bertutur dengan baik seawal umur 1 tahun ++. Melihat mereka sekarang, saya merasakan Salindah adalah satu pelaburan terbaik saya buat permata hati saya yang tidak ternilai dari Ilahi.

Puan Ayu
012-6746694

Assalamualaikum....  Saya mengenali produk Dr Azizan sejak belajar di universiti lagi tetapi semasa mengandung anak pertama tahun 1999, saya tidak berjaya menemui Salindah. Saya melahirkan anak pertama secara ceasarian kerana bukaan pintu rahim hanya setakat 7cm dan mengharungi tempoh prakelahiran yang sangat panjang..ditambah dengan berat baby 4 kg. Saya mengambil salindah apabila mengandung anak kedua, ketiga dan keempat. Kesannya.. saya berjaya bersalin secara normal walaupun berat baby 3.5kg, 3.8kg dan yang keempat 4.05 kg dengan mudah. Tempoh berpantang dengan Salindah sangat mudah dan selesa ...berbeza dengan pengambilan herba yang kadang-kala menimbulkan masalah kepada ibu dan bayi.Badan terasa segar walaupun baru tiga hari bersalin.Saya tidak pernah bertungku tetapi pengecutan rahim berlaku dengan cepat. Kesan yang ketara...anak-anak Salindah mempunyai sistem imun yang kuat. Alhamdulillah ....setakat ini dengan izin dan peliharaan Allah anak saya terlalu jarang sakit dan kalau demam biasa mereka cepat sembuh. Berbeza dengan kawan-kawan yang sering merungut anak mereka kerap demam, batuk dan selsema serta mengambil masa yang lama untuk sembuh. Untuk meneruskan kebaikan salindah ini saya teruskan dengan pemberian Examo dan susu Intelac. Kepada bakal ibu.. manfaatkan Salindah sebagai satu inisiatif agar dapat mengharungi kehamilan, kelahiran dan seterusnya dengan lebih mudah dan selesa. Biar seribu produk yang ada..PILIHAN SAYA TETAP SALINDAH.

Ade Natalisa, Kampung Baru
Anak pertama dah makan salindah... kakak ipar yg cadangkan.. saya tak menalami mabuk atau ape saje tanda yg selalu di alami oleh org mengandung... cume perut saje yg membesar..sewaktu hari saya melahirkan... saya lah antara org yg paling cepat.. saya mengambil B6 15minit sekali... sehingga habis.. setelah itu saya menunggu tanpa sebarang kesakitan.. Doktor merasa hairan kenapa saya tidak mengerang kesakitan apabila contraction.. tidak seperti ibu2 yg lain... semasa saya dimasukkan ke wad rahim saya telah terbuka sebanyak 2cm...setelah 2jam rahim saya dah terbuka 5cm..doktor terkejut betapa cepat nye proses itu... kerana ibu yg lain ada yg sudah hampir 24jm..masih juga 3cm... bertambah hairan bila doktor menanyakan bahwa kenapa saya tidak merasa sakit.. saya cume menjawab saya makan ini...sambil menunjukkan SALINDAH... 8cm saya sudah boleh melahirkan cuma mengambil masa 10-15 minit saja... kini anak saya yg sulung berusia 8thn...bersekolah d sekolah cina..anak saya mengamalkan EXAMO semenjak berumur 2thn.. Alhamdulillah dia mendapat BEST STUDENT IN MATHEMATIC di sekolah tersebut...


En Riezal, Batu Caves
Assalamualaikum..
bersyukur ke hadrat Allah s.w.t isteri saya telah selamat bersalin anak pertama kami secara normal pada 7 Julai 2010. Baby boy berat 3.08kg.. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada produk Salindah kerana sejak usia kehamilan 3 bulan, saya telah belikan set Salindah dan beri kepada isteri saya untuk mencuba. Sepanjang kehamilan isteri saya kurang mengalami sakit2 yang teruk.. ketika ingin bersalin isteri saya cuma mengambil masa 15 minit sahaja sebelum dapat melahirkan baby kami. Sekarang setelah anak saya berusia 3 hari, saya nampak tanda-tanda dia telah mula mengangkat kepalanya kepalanya sendiri dan mula menendang. Ibu dan bapa mertua saya juga hairan melihatnya..

Puan Rosadia, Seremban
assalamualaikum, Saya menggunakan set lengkap SALINDAH ketika mengandungkan anak kedua yaitu pada thn 2007, masa anak pertama tahun 2003 saya ada juga mencari SALINDAH tapi tak berjumpa masa tu mungkin belum rezaki lagi agaknya. Perbezaan antara anak pertama dan kedua saya amat ketara, Anak pertama saya mudah mendapat demam, kurang keyakinan diri, dan mengenal huruf pun masa umurnya 5 tahun,mempunyai perwatakan yang agak lembut dan pemalu. Bagi anak kedua pula ia tidak mudah mendapat demam, agak aktif ,berkeyakinan mempunyai tulang yang agak kuat, dlm usia mencecah 3 thn dia sudah boleh mengira sampai 10 dan mengenal beberapa huruf abc dan alif ba ta, mudah berkawan dan sentiasa mengingatkan kami sekeluarga membaca doa semasa makan.. Dan untuk anak ketiga saya juga pasti menggunakan SALINDAH hari ni baru nak pergi beli, sebab kandungan dah nak masuk 12 minggu.. tq SALINDAH


Puan Susie, Johor Bahru
Salam, saya telah menggunakan set mengandung Salindah sejak saya mengandungkan anak pertama & kedua.Saya menggunakan seawal usia kandungan 3 bulan (12mggu). Hasilnya semasa mengandung saya tidak mudah letih dan sentiasa cergas walaupun saya perlu memandu 1 jam setengah setiap hari untuk ke pejabat. (Pergi balik 3 jam.)Alhamdulillah semasa melahirkan juga tidak menunggu masa yang agak lama lebih kurang 2 jam sahaja untuk kedua2 anak saya. Anak2 saya mempunyai kulit yang cantik dan kanak2 yg sangat aktif.IQ nya juga amat memberangsangkan. Semestinya saya akan menggunakan Salindah lagi sekiranya hamil anak yang seterusnya..

Puan Susie, Johor Bahru

Salam, saya telah menggunakan set mengandung Salindah sejak saya mengandungkan anak pertama & kedua.Saya menggunakan seawal usia kandungan 3 bulan (12mggu).Hasilnya semasa mengandung saya tidak mudah letih dan sentiasa cergas walaupun saya perlu memandu 1 jam setengah setiap hari untuk ke pejabat.(Pergi balik 3 jam.) Alhamdulillah semasa melahirkan juga tidak menunggu masa yang agak lama lebih kurang 2 jam sahaja untuk kedua2 anak saya.Anak2 saya mempunyai kulit yang cantik dan kanak2 yg sangat aktif.IQ nya juga amat memberangsangkan. Semestinya saya akan menggunakan Salindah lagi sekiranya hamil anak yang seterusnya..

Puan Dirayah Dollah

Saya telah menggunakan set lengkap Salindah sejak dari awal kandungan (3 bln), dan saya telah selamat melahirkan anak pertama secara normal dengan berat bayi 4.3kg. Saya dapati anak saya lebih kuat tulangnya dan cepat dari segi pertumbuhan fizikalnya. Dia mula mengangkat kepala sejak usianya 2 hari, mula meniarap seawal 2 bln, mula tumbuh gigi di usia 4 bln dan mula duduk pada usia 6 bln. Malah pakar kanak2 mengatakan ia adalah bonus kerana mendapat anak yg cepat perkembangan fizikalnya. Saya pasti akan menggunakan produk ini lagi sekiranya saya diberi rezeki utk mengandung anak kedua kelak. InsyaAllah.

Puan Yanti Mat Isa

Assalamualaikum, Saya hanya mula menggunakan Salindah ketika mengandungkan anak yang ketiga. Itupun setelah diperkenalkan oleh kawan-kawan. Setelah menggunakannya, saya dapati memang ada kesannya. Semasa mengandung saya kurang loya berbanding dulu. Badan pun lebih bertenaga. Proses kelahiran juga cepat. Alahamdulillah saya dikurniakan anak yang sihat, berkulit cantik dan comel. Anak saya juga tahan daripada penyakit, misalnya susah nak demam, selsema dan sebagainya. Memanglah kita yang merancang dan Tuhan yang menentukan, tapi sebagai manusia biasa kita boleh berusaha ke arah kesihatan yang lebih baik. Salindah memang tak menghampakan saya dan saya akan terus menggunakannya jika saya mengandung lagi.. Insyaallah.

Puan Ros Aslina, Sri Serdang

Saya telah menggunakan Salindah semasa mengandung anak pertama saya dan mendapati kesan-kesan baik contohnya anak tidak kena demam kuning dan kulitnya pun cantik. Cara bersalin pula sangat mudah, hanya dengan dua kali "push" sahaja. Semasa mengandung saya terpaksa memandu seorang diri dari Serdang ke Setiawangsa setiap hari bekerja. Pemanduan dua jam (sejam pergi dan sejam balik) setiap hari bekerja tidak terasa letih langsung. Saya memang mengsyorkan produk ini kepada ibu-ibu yang mengandung.

 

Puan Salbiah

Saya adalah salah seorang pengguna Salindah ini dan anak saya yang ke tiga baru berusia 3 bulan lebih.  Dari pengalaman saya ini, produk ini amat sesuailah dengan saya. Walaupun setelah mengandung 7 bulan, saya baru menggunakan produk ini (baru dapat tahu), saya dapat rasakan perbezaannya semasa mengandungkan anak pertama dan kedua  (kini 2 tahun dan 1 tahun).  Antara perbezaannya ialah : 1 - Kurang merasa letih dan lesu, sentiasa ceria. (semasa mengandung dan selepas bersalin). 2 - Tidak kena "cramp". 3 - Anak tidak kena sakit kuning. 4 - Anak tidak meragam, lebih cergas. 5 - Senang bersalin. (Berat anak saya ialah 3.85 kg dan bersalin normal - alhamdullilah). Tentang anak putih melepak tu bergantung pada gennya lah, kebetulan saja anak saya keluar putih dan gebu (tembam).

 

Puan Wan Samihah Wan Ahmad

Makcik husband saya menggunakan product ni dari awal pregnant hinggalah lepas bersalin. Dari apa yang dia beritahu ianya memang OK, sehingga rasa sakit bersalin tu kurang lah berbanding dengan 3 orang anak yang kesebelumnya. Bayangkan, pintu rahim dah terbuka 5 cm pun dia cakap dia OK je...tak rasa apa-apa pun.

 

Puan Khasiba Taib
Saya ada menggunakan product ni sewaktu mengandungkan anak ke tiga. Alhamdulillah...pada saya kesannya seperti: 1 - ia mengurangkan keletihan badan semasa mengandung. 2 - waktu nak bersalin mengambil masa yang cepat.3 - kulit anak sederhana cerah dan kurang ditumbuhi ruam.

 

Encik Norsham Yunos

Isteri saya ada menggunakan salindah nie sejak umur kandungan 3 bulan lagi (anak pertama). Nampaknya alhamdullilah isteri saya bersalin pun mudah. Tentang anak putih melepak tu bergantung pada gennya lah, jika emak bapak nya putih maka anaknya pun putihlah, kalau kelabu maka kelabulah......

 

Reazal

Setakat ini produk ini tidak memberikan sebarang masalah malah membantu ibu-ibu untuk bersalin terutamanya sewaktu tiba masa untuk bersalin dan seawal masa selepas bersalin.  Pasti anda akan rasa perbezaannya bila mencuba produk ini. Sebab isteri saya sendiri yang menyatakan perbezaan yang dialaminya.

 

Puan Noormala Che Noor, Keramat Wangsa, KL

Saya adalah bekas pengguna SALINDAH dan ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan tahniah di atas kejayaan produk ini. Saya telah selamat melahirkan seorang anak perempuan (3.8kg) yang sihat walafiat dan kini berusia 4 bulan. Dari pemerhatian saya, anak saya ini kuat daya tahanan diri dan punya tulang yang kuat. Kali pertama anak saya meniarap sewaktu berusia 1 bulan. Dan kini telah menunjuk tanda-tanda pertumbuhan gigi. Saya menggalakkan bakal-bakal ibu untuk mengguna produk ini. Saya juga insyallah akan mengguna SALINDAH untuk zuriat saya yang seterusnya.

 

Encik Hamizat Harun

Assalamualaikum wbt. Isteri saya ada menggunakan salindah nie sejak umur kandungan 3 bulan lagi (anak ketiga). Nampaknya alhamdullilah isteri saya bersalin pun mudah. Seperti yang kita tahu segalanya dari Allah, namun jika tidak berusaha mana akan dapat hasilnya. Jadi jika sekiranya isteri saya mengandung lagi, insyaallah pasti saya akan memberi isteri saya "Salindah" ini. Saranan saya kepada bakal ibubapa atau yang belum pernah mencubanya, agar mencuba akan produk berjenama "SALINDAH". Di sini saya juga ingin memberikan pendapat saya, kenyataan sakit bersalin itu sememangnya sakit. Sebab itulah Allah s.w.t berfirman "Syahid" bagi kaum ibu yang bersalin untuk melahirkan anak itu jika mereka-mereka ini meninggal dunia. Jadi sebagai kaum bapa, kita pun tidak boleh pun mengurangkan kesakitan yang di alami oleh kaum ibu. Tetapi, Insyaallah dengan produk salindah ini sekurang-kurangnya kita berusaha mengurangkan sedikit bebanan kesakitan kaum ibu itu. Insyaallah.